Matras pads, beschermers, behuizingen & toppers
   03/20/2020 14:19:19    0 Comments
Matras pads, beschermers, behuizingen & toppers

Uw matras verdient een knuffel. Een matras kan een van de duurste componenten in de slaapkamer zijn, dus als u eenmaal het matras van uw dromen heeft gevonden, wilt u uw investering beschermen.

Matrasbeschermers, kussens en omhulsels verlengen de levensduur van uw matras en beschermen de matras tegen stof, vuil, vlekken en meer. Dergelijke hoezen voor uw matras en boxspring kunnen vlamwerend,
hypoallergeen, antimicrobieel en allergeenbestendig zijn om huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en dergelijke af te schrikken. De omhulsels zijn ondoordringbaar  voor beesten zoals bed wantsen.

Net als matrassen zijn matrasbeschermers, kussens en omhulsels verkrijgbaar in maten variërend van 70cm tot 220cm. Ze zijn ook verkrijgbaar voor wiegjes: een waterdichte matrasbeschermer voor de wieg is een praktische investering die zichzelf terugverdient. De meeste matrasbeschermers, kussens en omhulsels zijn uitwasbaar in de machine, zodat u ze schoon en fris kunt houden. Voor studenten die naar de universiteit gaan, is een matrasbeschermer een belangrijk onderdeel van elk beddengoedensemble, maar vooral wanneer het matras van een vorige eigenaar was.

Dus, wat is het verschil tussen een omhulling van een matras en een matras of beschermer?

Over het algemeen heeft een omhulsel zes zijden en omsluit het, het matras of boxspring volledig, meestal met een ritssluiting. Kussens en beschermers hebben doorgaans vijf zijden en passen als een hoeslaken
over de matras. Matrasbeschermers zijn vaak dikker dan beschermers en kunnen een extra comfortlaag aan het matras geven.

U kunt ook toppers kopen, die meestal enkele centimeters dik zijn en bovenop de matras rusten. Toppers kunnen worden gemaakt van traagschuim, latex, doorgestikt dons of katoen of andere materialen en zorgen voor extra comfort. Er zijn veel soorten matrasbeschermers, kussens, omhulsels en toppers verkrijgbaar. 

Soorten matrasbeschermingen:

Matrashoezen voor bescherming tegen allergieën. Voor mensen met chronische allergieën is er geen betere oplossing dan een volledige matras- en boxspringomhulling. Er zijn veel opties die bescherming bieden tegen allergenen zoals stof, huisstofmijt, dode huid, huidschilfers van huisdieren en pollen. Een typische matrashoes kan niet voorkomen dat allergenen van uw matras met u in contact komen. 

Matrashoezen voor bescherming tegen bed wantsen
Mensen over de hele wereld maken zich zorgen over de groeiende uitbraak van bed wantsen. Hoewel een omhulling van een matras uw huis niet beschermt tegen een bed wantsen plaag, zal het bed wantsen effectief uit uw slaapsysteem vergrendelen. Alleen matrasbeschermers met een totale omsluiting en een ritssluiting bieden bescherming tegen bed wantsen.

Soorten matrasbeschermers en toppers

Getailleerd: Een getailleerd kussen/ toppers is als een dik hoeslaken, met een beetje quilt aan de bovenkant en getailleerde, elastische zijkanten om ervoor te zorgen dat het kussen niet beweegt.
Anker: Ankerpads / topper zijn een goedkopere versie, bedekken de bovenkant van de matras en zijn verankerd door elastische banden in de
hoeken. Eén type heet Guaranteed-to-Fit met zijwanden die uitzetten om variaties in de matrasmaat op te vangen.
Traagschuim: Een type matras / topper dat extra demping biedt, in het traagschuim kussen; dit ziet eruit als een dun matras.
Eierkrat: een schuim-ei-krat-stijl van matras / topper is een goedkopere optie voor meer demping.
Dons: Extra zachtheid kan worden bereikt met een matras / topper van dons of veren.
Materialen: Matrasbeschermers / toppers zijn verkrijgbaar in vele soorten materiaal, zoals katoen, wol, polyester, biologische stof, zijde, schuim, dons, veren en synthetisch dons. 

Share This Post :