Zorgen voor een matras
   03/20/2020 15:13:53    0 Comments
Zorgen voor een matras

Als u eenmaal een nieuw matras heeft wilt u deze verzorgen, zodat deze in een goede staat blijft. Volg de onderstaande tips om uw matras gezond en gelukkig en te houden.

-        Ga op de goede voet aan de slag. Zorg ervoor dat uw nieuwe matras en fundering op de juiste manier in uw slaapkamer worden geïnstalleerd , dit is de eerste stap in de juiste richting om uw matras een lang leven te geven. Onjuiste installatie kan beschadigingen aan uw nieuwe slaapset veroorzaken. Als u er voor kiest om het zelf te vervoeren en te installeren vraag dan het winkelpersoneel om advies om problemen te voorkomen.

-        Draai het matras. Tenzij de matrasonderhoudsinstructies iets anders aangeeft, kunt u het matras periodiek van begin tot eind roteren en indien nodig omdraaien.

-        Bedenk het matras. Een goede, wasbare matrashoes, en eventueel een voor de fundering of boxspring, is een must om je set fris en vlekvrij te houden. Het beschermt ook uw matras tegen huisstofmijt en allergenen.

-         Adem diep in. Als u een lichte geur van een nieuw product opmerkt, wanneer u uw nieuwe set voor het eerst krijgt, laat dan het matras en de foundation onbedekt en goed geventileerd gedurende de nacht even luchten. Een beetje frissen lucht zou hiervoor moeten helpen.

-        Zorg voor een goede ondersteuning. Zorg ervoor dat u een stevig bedframe van hoge kwaliteit gebruikt. Zorg er bij een queen- of king-size set voor dat uw frame een sterke middensteun heeft die voorkomt dat de matras buigt of breekt.

-        Het matraslabel. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is het niet illegaal om de tag op het matras te verwijderen, maar de informatie die op het label staat dient als identificatiemiddel als een garantieclaim heeft.

-        Geen kleine aapjes op bed. Laat de kinderen niet op je slaapset springen. De ruwe behuizing kan de binnenconstructie van uw bed beschadigen. En nog belangrijker uw kinderen kunnen gewond raken.

-        Plaats geen plank. Plaats nooit een plank tussen het matras en de fundering. Het versterkt wellicht het gevoel van steun voor een tijdje, maar het probleem zal in de loop van de tijd alleen maar erger worden. Als je denkt dat uw bed een plank nodig heeft voor extra ondersteuning, betekent dit dat het tijd is om er vanaf te komen en een nieuw matras te kopen.

-        Volg de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat u specifieke richtlijnen van uw fabrikant volgt over de beste methode voor matrasonderhoud.

-        Weg met het oude matras. Nu u uzelf heeft getrakteerd op een nieuwe slaapset. Moet u ervoor zorgen dat uw oude bed wordt verwijderd. Geef het niet aan kinderen, familieleden, gasten of buren en probeer het niet te schenken aan een liefdadigheidsorganisatie. Als matras niet meer goed functioneert voor u, is het ook niet goed voor iemand anders. Gooi het matras dus weg!

Pro-tip: de beste manier om voor uw matras te zorgen is door het gewoon te stofzuigen.

Je matras brandschoon houden

Bezorgd over vlekken op je matras? Wat je ook doet, gebruik geen agressieve chemicaliën zoals stomerijproducten of vlekkenverwijderaar.
Deze producten kunnen de stof of onderliggende materialen in uw matras beschadigen en een hoop schade aanrichten. Als uw matras vochtig is kunt u er zuiveringszout op strooien om het vocht te absorberen. Vervolgens is het belangrijk dat u het matras goed stofzuigt. Als er een vlek is waar u iets aan wilt doen, kunt u het beste zachtjes milde zeep en koud water aan brengen op de vlek. Laat uw matras of foundation niet weken in eenvloeistof. Onthoud dat een matrashoes de beste manier is om vlekken tevoorkomen. 

Share This Post :